csrf
Westerveldvoorelkaar logo
Westerveldvoorelkaar

Maatjes bewoners

Wij zoeken voor meerdere bewoners, vrijwilligers die hun een leuke dag kunnen bezorgen of helpen om en in de tuin. Bewoners hebben autisme. Enige omgang met autisme zou wel handig zijn. Eerst hebben we een ontmoeting om elkaar beter te leren kennen en als er een klik tussen jou en de bewoners zijn. Leeftijd is gevarieerd.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Wilhelminaoord

Maatje, buddy & gezelschap
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Wij zoeken voor meerdere bewoners, vrijwilligers die hun een leuke dag kunnen bezorgen of helpen om en in de tuin.
Bewoners hebben autisme. Enige omgang met autisme zou wel handig zijn.
Eerst hebben we een ontmoeting om elkaar beter te leren kennen en als er een klik tussen jou en de bewoners zijn. Leeftijd is gevarieerd.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 5 uur

Locatie

Wilhelminaoord

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Westerveld

Museumgids

Museum De Proefkolonie

Word jij onze nieuwe gids? Heb jij een voorliefde voor geschiedenis en kan je boeiend en interactief vertellen. Dan zijn we op zoek naar jou! De Proefkolonie zoekt gidsen om groepen bezoekers in het museum onder te dompelen in het nieuwste werelderfgoed van Nederland: de Koloniën van Weldadigheid. Elke nieuwe gids volgt een trainingstraject en gaat aansluitend met ervaren gidsen aan de slag om zich verder te bekwamen. Inzetbaarheid in goed overleg.

Structureel
Westerveld

Bouwpakket schuur/ veranda

Wim

Wij moeten noodgedwongen ons chalet verhuizen van Havelte naar Vledder, hebben een nieuwe schuur met stuk veranda besteld. Wij zoeken iemand die ons kan helpen hiermee omdat wij zelf niet in staat zijn door leeftijd, nieuwe knie en rugpatient. Het is een bouwpakket. De levering zal tussen 12 en 15 juli plaatsvinden, dus daarna kan er met de bouw gestart worden, we zijn flexibel met de dagen, maar het dient in ieder geval voor 27 juli klaar te zijn.

16-07-2024 en 1 meer
Westerveld

Vrijwilliger educatie

Museum De Proefkolonie

Museum De Proefkolonie zoekt vrijwilligers voor educatie. Je begeleidt scholen vanaf groep 6 in een uitdagend spel dwars door het museum of in het monumentale landschap. Gidservaring of grote historische kennis is geen vereiste, maar wordt wel gewaardeerd. Uiteraard worden nieuwe vrijwilligers voorafgaand aan hun taak geïnstrueerd en is er de mogelijkheid meerdere keren mee te lopen. Het inroosteren gebeurt altijd in goed overleg met de vrijwilliger. Kijk op: www.proefkolonie.nl

Structureel
Westerveld

Ben jij onze parel?

Stichting Miramar Zeemuseum

Miramar ZeeMuseum zoekt gastheren/vrouwen! Kom gezellig meedraaien in ons team; alleen of als duo! Een dag bij Miramar is dag heel gevarieerd. Zo ontvang je onze bezoekers aan de balie. Je vertelt ze een stukje over onze ontstaansgeschiedenis en geeft kinderen een speurtocht mee. Mensen kijken hun ogen uit in de museumshop, waar we schelpen, sieraden en allerlei leuke, duurzame producten verkopen. In ons restaurant voorzie je mensen van een kopje thee of koffie. De grote zaal zit geregeld vol bezoekers tijdens activiteiten en elke dag kunnen kinderen hier knutselen. Onze bezoekers waarderen onze gastvrijheid en zijn verrast door ons uitgebreide aanbod. Een vaste dag is fijn, maar ook met een invaller/vliegende keep zijn we erg blij! Kom eens langs en laat je verrassen door ons museum en dan bespreken we de zee aan mogelijkheden! We zijn open van 1 april tot 1 november, in de winterperiode alleen tijdens de schoolvakanties. Di t/m vr en zondag, van 13:00 tot 17:00 uur. Hoogseizoen en vakanties op weekdagen van 11:00 tot 17:00 uur. Miramar is het enige natuurhistorische museum van Drenthe en ons enthousiaste team van zo'n 30 vrijwilligers zet zich in om bezoekers een bijzonder uitje te bieden.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Westerveld

Eindredacteur en opmaker voor de Boodschapper

De Boodschapper

DE BOODSCHAPPER (seniorenblad) wordt door een team vrijwilligers elk kwartaal samengesteld en gedrukt in een oplage van ca.1250 stuks. Het blad wordt gratis verspreid binnen Vledder en aangrenzende dorpen. De doelgroep is 60+. Door het aanstaande vertrek van de huidige eindredacteur en opmaker zijn wij op zoek naar u! De werkzaamheden omvatten: - beheer inbox, beantwoorden e-mails - redigeren ingezonden artikelen - opmaak van het blad in een opmaakprogramma: InDesign (hiervoor krijgt u training en instructie). Eventueel gezamenlijk om te zetten naar Word. - advertentie opmaak ingeval dat nodig is - vergaderen: 2 x per kwartaal - digitaal vaardig zijn - blad gereed maken voor de drukker Bovenstaande werkzaamheden nemen in totaal drie dagen per kwartaal in beslag. Interesse? Stuur een bericht – ook als je twijfelt of nog vragen hebt.

Structureel
Westerveld

Penningmeester voor de Boodschapper

De Boodschapper

M.i.v. 1 september zoeken wij (bestuur van het seniorenblad de Boodschapper) iemand die mijn werkzaamheden wil overnemen. Ik heb in 2021 deze werkzaamheden overgenomen. Nu zijn we 3 jaar verder en is het voor mij tijd om het stokje door te geven. Als je “JA” zegt, dan maak je deel uit van een gezellig team vrijwilligers, die allen op hun manier bijdragen aan het tot stand komen van De Boodschapper. De volledige administratie is gedigitaliseerd. Het zijn geen complexe handelingen, er wordt gebruik gemaakt van Word, Excel en Acrobate Reader. Kennis van deze programma’s is wel een pre. Tevens beschikt de penningmeester over een eigen G-mail adres. De werkzaamheden bestaan o.a. uit; · Nabellen van adverteerder en werven van nieuwe adverteerders zodra er ruimte vrijkomt. Dit vind vnl. in de maanden januari/februari plaatst.(Tijd hangt af van hoeveel nieuwe adverteerders er gezocht moeten worden.) · Opstellen van de facturen. (Februari/maart 4-6 uur) · Mailen van de facturen. (Maart / 2-3 uur) · Controle op inkomsten en uitgaven. (af en toe 5 tot 10 minuten) · Inschrijven voor Campagne Rabo Club support. (30 minuten) · Opstellen van een eenvoudig jaarverslag met begroting voor het nieuwe jaar. Administratie vrijgeven voor de kascommissie. (Januari / 2 uur) · Beheren van het email adres adm.debooschapper@gmail.com (af en toe 5 tot 10 minuten) · Aanleveren copy m.b.t. financiële zaken, zoals Rabo Club Support. (1 uur) Er wordt 4x per jaar vergaderd, dit zijn redactie vergaderingen. Duur maximaal 2 uur. Lijkt het je wat? Heb je nog vragen? Neem gerust contact met mij op. Marjan

Structureel
Westerveld

Advertentiewerver voor seniorenblad

De Boodschapper

De Boodschapper wordt door een team vrijwilligers elk kwartaal samengesteld en gedrukt in een oplage van ca 1300 stuks. Het blad wordt gratis verspreid binnen Vledder en aangrenzende dorpen. De doelgroep is 60+. De drukkosten worden betaald uit de advertentie inkomsten. De werkzaamheden omvatten: - Het werven van nieuwe adverteerders zodra er ruimte vrij komt. - Het meest effectief is langs te gaan bij een potentiële adverteerder, de laatste uitgave van ons blad afgeven en nabellen of er interesse is. Daarom is kennis van de omgeving en de potentiële adverteerder een pré. - Er is altijd nauw contact tussen de penningmeester en de eindredacteur. - Vergaderen 1x per kwartaal - Hoeveel tijd is erg moeilijk in te schatten. Per nieuw te werven adverteerder schat ik een uur in, alles bij elkaar. Interesse? Stuur een berichtje!

Structureel
Westerveld

Hulp bij tuinonderhoud

Westerveldvoorelkaar / Welzijn MensenWerk

We zijn op zoek naar actieve tuinliefhebbers ! Heb jij plezier in tuinieren en vind je het heerlijk om af en toe met je handen in de aarde te zitten? Dan zijn we op zoek naar jou ! De tuin bijhouden; dat is voor de één een passie maar kan voor de ander een grote zorg worden. Het is heerlijk om een tuin bij je huis te hebben en te kunnen genieten. Dit is niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend. Door een (tijdelijke) lichamelijke beperking of door ziekte, kan de geliefde tuin een (tijdelijke) last worden. Heb jij een tuinpassie en kun jij af en toe misschien helpen bij onderhoud? Meld je aan! Wij kunnen je dan in contact brengen met mensen die even hulp kunnen gebruiken.

Eenmalig
Westerveld

Gastheer/gastvrouw Tourist Info Kantoren

Stichting Toeristische Promotie Westerveld

Nu veel bezoekers de weg naar Drenthe hebben gevonden, is het aan ons om hen wegwijs te maken in Westerveld, de meest natuurrijke gemeente van Zuidwest Drenthe. Samen met onze mooie buurgemeenten vormen we een uniek gebied, wat we graag willen uitdragen naar onze gasten. • Vind je het leuk om bezoekers gastvrij te ontvangen, informatie te verstrekken en informatieve kaarten en leuke souvenirs te verkopen? • Vind je het prettig om in een team te werken en dat je kunt aangeven welk dagdeel van de week je inzetbaar bent? • Ben je enthousiast, klantgericht en leergierig om de werkomgeving en de regio te ontdekken en dat met hart en ziel uit te stralen? • We bieden een leuke vrijwilligersbaan voor alle leeftijden, waar wij jouw ervaring graag verwelkomen. • We organiseren gerichte trainingen en 2x per jaar een safari met de vrijwilligers, waarbij we ondernemers bezoeken. Je bent Van Harte welkom om als vrijwilliger jouw dienst te verlenen in één of meerdere van onze vestigingen, met ieder een eigen karakter. Diever bekend om het Shakespearetheater en gelegen aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold Dwingeloo waar je de ruimte kunt beleven in de “Open Science Hub” van Astron en in het Nationaal Park Dwingelderveld Havelte gelegen in het Holtingerveld, het natuurgebied gevormd door ijs en oorlog Frederiksoord staand op de Unesco-Werelderfgoedlijst als één van de Koloniën van Weldadigheid met het museum “De Proefkolonie”. We zien jouw enthousiaste reactie graag tegemoet !!

Structureel