Ben voor klusjes

Ben heeft vanwege zijn pensioen tijd over om anderen een handje te helpen. Hij plaatste een oproep waarin hij klussen aanbiedt op het gebied van tuinieren, schilderen en andere klusjes. Ben ontvangt veel reacties op zijn oproep en kiest er regelmatig een paar uit waarin hij interesse heeft. "Ik zou voor de hele week werk kunnen hebben. Er komt echt van alles voorbij."

Lees het verhaal

Bezige bij Renske

Hey, ik ben Renske, 32 jaar en full-time werkzaam in de IT-sector. Officieel kom ik uit het Oosten van het land, maar een half jaar geleden ben ik verhuisd.

Lees het verhaal

Eerste vrijwilligersklus

Onlangs heb ik me ingeschreven als vrijwilliger bij 'Westerveldvoorelkaar' je kunt zelf bij het aanmelden invullen wat je wil/kunt en heb vanmiddag zomaar geheel vrijwillig mijn eerste vrijwillige klusje gedaan, lamp ophangen....... Wat een dankbaarheid, wat een lieve mensen, lichte schaamte voor hun vraag; inderdaad alle reden voor mijn bezoekje, kinderen ver weg en lichamelijk niet meer in staat om een gaatje te boren... Vroeger technisch man op vliegdekschip de Karel Doorman, nu in een scootmobiel en zijn vrouw ernstige reuma, zo kan het dus lopen...

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

Helpen maakt je Happy

Mijn naam is Paul Wijers en ik woon met mijn vrouw Karin nu vier jaar in Meppel. Hiervoor hebben wij in Dwingeloo gewoond. We zijn begin zestig en wilden wat kleiner gaan wonen en in de stad in plaats van buitenaf. Met onze deeltijd-pensionering in zicht ben ik gaan zoeken naar vrijwilligerswerk.

Lees het verhaal

Vrijwilliger Henk

Iemand anders helpen maakt gelukkig. Dat ervaart al jarenlang de 63-jarige Henk Schaart sinds hij in 1999 vanuit Rotterdam in Meppel kwam wonen en daar vrijwel direct met vrijwilligerswerk begon. 

Lees het verhaal

Het verhaal van Paula

Samen met haar vriend Bob is ze gastgezin/speelmaatje van de 6-jarige Kiki, een energiek en enthousiast meisje met autisme. De ouders zijn soms overbelast in de zorg voor hun dochter. Door de hulp van Paula heeft het meisje een heerlijke middag en worden de ouders even ontlast. “Bob en ik bieden haar een soort tweede thuis waarin we dingen doen die elk kind van die leeftijd meemaakt: lekker spelen. Ze kan haar energie volop kwijt en wij vinden het geweldig om achter haar aan te rennen.”

Lees het verhaal

Maatjes Lisa en Marlinda

Twee jaar geleden kwam er op tv een spotje voorbij over een maatjesprogramma. Zelf had ik eigenlijk nog nooit zoiets gedaan en ik kende ook niemand in mijn vriendenkring die aan vrijwilligerswerk deed. Via wat online research kwam ik uit bij Buddies van HandicapNL.

Lees het verhaal