Ben voor klusjes
BEN
Ben heeft vanwege zijn pensioen tijd over om anderen een handje te helpen. Hij plaatste een oproep waarin hij klussen aanbiedt op het gebied van tuinieren, schilderen en andere klusjes. Ben ontvangt veel reacties op zijn oproep en kiest er regelmatig een paar uit waarin hij interesse heeft. "Ik zou voor de hele week werk kunnen hebben. Er komt echt van alles voorbij."
Ben heeft met name interesse in kortdurende klussen waarvoor hij zich niet structureel hoeft in te zetten. Hij vindt het prettig om zijn eigen tijd te kunnen indelen. De ene keer werkt hij in de ochtend, dan weer in de middag. Ben vindt het van belang dat hij niets hoeft te doen als hij ervoor kiest om een week niet als vrijwilliger te werken.
![](/uploads/cache/content_page_small/content/image/www.westerveldvoorelkaar.nl/6458d040c6b78.jpg)
![](/uploads/cache/content_page_small/content/image/www.westerveldvoorelkaar.nl/6458d046326b4.jpg)
Bens eerste contact werd gelegd met de Stichting Zuidwester in zijn regio. Bij deze stichting is hij een vaste vrijwilliger. Ten behoeve van enkele woongroepen knapte hij hier twee grote balkons op waarvoor hij een budget te besteden kreeg. Hij heeft deze werkzaamheden verspreid over een aantal weken. De bewoners en het personeel waren hier heel blij mee.Voor twee andere klussen hielp hij een hulpbehoevende vrouw bij het opknappen van haar tuin en een man bij het verhuizen van een groot bureau. Iedereen was even blij met Bens hulp. "Een mevrouw juichte van vreugde door haar opgeknapte tuin. Ze was helemaal hotel de botel."
Op dit moment helpt Ben een kennis bij het schilderen van haar huis. Ben verwacht in de toekomst nog veel berichten te ontvangen via de website Westerveldvoorelkaar. Op het moment dat hij hier tijd en behoefte aan heeft, zal hij opnieuw aan de slag gaan als vrijwilliger.
Bezige bij Renske
Bezige bij Renske Hey, ik ben Renske, 32 jaar en full-time werkzaam in de IT-sector. Officieel kom ik uit het Oosten van het land, maar een half jaar geleden ben ik verhuisd. Omdat ik de bijzondere dingen van mijn nieuwe woonplaats wilde leren kennen ging ik een rondje googelen. Zo kwam ik bij NLvoorelkaar terecht. In het verleden heb ik wel vaker vrijwilligerswerk gedaan. Zo was ik onder andere de oprichter van een stichting. Helaas kon ik dit niet meer de aandacht geven die het verdiende. Het kostte veel tijd en dat naast een 40-urige werkweek. Toch wilde ik weer iets bijdragen. Voor mij is het belangrijk dat het écht iets toevoegt. Niet alleen voor een ander, maar ook voor mezelf. Want dan heb je er plezier in en stop je er niet na een paar weken weer mee. Ik wilde autisme graag op een andere manier leren kennen En daar stond het, een vacature van de Autisten Soos; 'Coördinerend begeleider Soosavonden'. Mijn 'suikerkindje' Sterre (inmiddels 7 jaar), heeft autisme. Zij is de dochter van mijn beste vriendin, maar voor haar ben ik "tante Renske". Autisme heb ik via haar leren kennen, maar dat was voor mij ook de enige maatstaf. Ik wilde het graag op een andere manier leren kennen en mijn aandacht was direct getrokken. Ik schreef dan ook snel een berichtje naar de auteur van de vacature; Paul! Redelijk vlot kreeg ik een reactie en hoewel het combineren met mijn baan wellicht een uitdaging zou worden, werd ik direct uitgenodigd om een avondje te komen kijken. Ik kwam langs tijdens een Bingoavond en vond direct een klik. De bezoekers van de Soos reageerden goed op mij en ik vond het super leuk om te doen! Op dit moment heb ik samen met de andere vrijwilligers al 3 avonden mogen organiseren én een bijeenkomst van stuurgroepleden mogen bijwonen waar onder andere de planning aan bod komt. Gaan we een muziekavond organiseren? Wordt het een avond over de geschiedenis van de stad? Of laten we een spreker komen die iets vertelt over 'autisme en vriendschappen'? Deel deze verhalen en inspireer anderen om ook te helpen! Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Forward
Lees het verhaal